Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ı Kendi Partili Meclis Üyeleri Protesto Etti.

CHP'li Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ı, Eylül ayı meclis toplantısında CHP'li Meclis üyeleri protesto etti. Mezitli Belediyesinin Eylül 2017 ayı meclis toplantısı gergin geçti.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ı Kendi Partili Meclis Üyeleri Protesto Etti.

CHP'li Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ı, Eylül ayı meclis toplantısında CHP'li Meclis üyeleri protesto etti. Mezitli Belediyesinin Eylül 2017 ayı meclis toplantısı gergin geçti.

05 Eylül 2017 Salı 21:44
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ı Kendi Partili Meclis Üyeleri Protesto Etti.

CHP’li Belediye Meclis Üyelerinin de içerisinde olduğu birçok Belediye Meclis Üyesini “Okuduklarını Anlamamakla” suçlayan CHP’li Başkan Neşet Tarhan’a tepki büyük oldu. Cumhuriyet Halk Partisi, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Parti’li meclis üyelerinin oluşturduğu çoğunluk Neşet Tarhan’ı protesto ederek, salonu terk etti. CHP’li Meclis üyelerinin etik olmayan bir olaya bile bile oy vermemeleri ve duyarlı davranmaları birçok partili tarafından da takdirle karşılandı.



Edinilen bilgiye göre, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, belediye meclis üyelerinden Şenol Çavuş’un çocuğunu bir süre önce işe almış ve maaşını da yüksek tutmuştu. Meclis üyesinin çocuğunu tam zamanlı kadroya alınması için konu geçtiğimiz Haziran ayında Meclis gündemine geldi. Ancak, özellikle CHP’li belediye meclis üyeleri konunun etik olmadığı gerekçesiyle gündeme alınmasına itiraz etti. İşe alımlarda liyakati savunan CHP’nin belediye meclis üyelerinin itirazı ile Başkan Neşet Tarhan öneriyi meclis gündeminden geri çekti.



CHP’Lİ BAŞKAN TARHAN’IN “ADALETSİZ”  SÖZLEŞMESİNE CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNDEN DE RED OYU


Eylül ayının ilk olağan toplantısında konu yeniden meclis gündemine geldi. CHP, AK Parti ve MHP’li üyelerden bazıları; konunun “Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı” olduğuna dikkat çekti. Çalışanlar arasında fırsat eşitliği yaratılarak, tam zamanlı personel alımı kriterlerine uygun yapılmasını, belediye çalışanının annesinin belediye meclis üyesi olmasından dolayı böyle bir haktan yararlanamayacağını dile getiren meclis üyeleri, konunun gündemden çıkarılması için Meclis Başkanına bir önerge sunarak oylama istedi. Başkan Tarhan, kabul ederek önce oylama yaptırdı. Ancak azınlıkta kalınca oylamayı reddetti.



Neşet Tarhan, konunun gündemden çıkarılması için oy veren meclis üyelerini ‘okuduğunu anlamamakla’ (CHP’li meclis üyeleri de dahil) suçladı. Tarhan, oylamayı iptal ederek, gündeme devam etti. Meclisin çoğunluğunu oluşturan CHP, AK Parti ve MHP üyeleri Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı protesto ederek, meclis toplantısını terk etti. Tarhan, azınlıkta kalan belediye meclis üyeleri ile toplantıya devam ederek, aldığı kararlarla meclis toplantısını tamamladı. Bu gelişmeleri takip eden birçok CHP’li vatandaş bu konuda red oyu veren CHP’li meclis üyeleri başta olmak üzere diğer meclis üyelerini tebrik ederken, meclis toplantısını terk eden meclis üyelerinin vicdanen rahat oldukları gözlendi.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 06.09.2017 14:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Seyit GÜLEVİZ 2017-09-06 09:26:13

Salonu terk eden meclis üyelerini tebrik ediyorum. Meclisin çoğunluğunu dinlemeden ben yaptım oldu anlayışı, ülkeyi yıllardır yönettiğini iddia eden akp anlayışıdır. CHP nin belediye başkanları halkın gözünün üzerinde olduğu seçkin ve seçilmiş kişiler olduğu unutulmamalıdır. Örnek olmak zorundadır. Ben şahsen bu partiye oy verirken demokratik bir yönetim adına oy verdim. Umarım yanlıştan dönülür.

Avatar
mehmet 2017-09-08 15:11:45

bu adam işte çok zarar veren birisi çok içden pazarlıkçı tamamen zengin adamlara pazar yerleri vermek belediye ihaleleri vermek ne ararsan var bunda bu adam iyi incelenmeli ve diğer dönem kesinlikle olmamalııııı